Primarul comunei Măerişte a fost achitat

Judecătorii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat ieri în dosarul nr. 1871/309/2010 privindu-l pe Vasile Lazăr, primarul comunei Măerişte, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, asimilat infracţiunii de corupţie. Curtea de Apel a admis apelul avocatului, a respins apelul procurorilor şi a decis menţinerea hotărârii Judecătoriei din Şimleu Silvaniei, prin care inculpatul a fost achitat. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.
Cum Vasile Lazăr este achitat, îşi păstrează funcţia de prim-edil al comunei Măerişte.
La Judecătoria Şimleu Silvaniei, magistraţii s-au pronunţat pe data de 4 martie 2015 în dosarul de corupţie care-l viza pe primarul comunei Măerişte, Vasile Lazăr. Iniţial, magistraţii aceleiaşi instanţe au decis în toamna anului trecut să-l achite pe primar pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals. Este vorba de semnarea plăţii unui avans pentru un proiect tehnic privind aducţiunea apei în comună. Edilul a avut însă de achitat două amenzi administrative, în valoare de 1.000 de lei fiecare.
Procurorii au cerut ulterior rejudecarea dosarului şi schimbarea încadrării juridice. La rejudecare, magistraţii au decis să-l achite pe Lazăr pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice invocată de acuzare, dar totodată să-l condamne la pedeapsa rezultantă a amenzii în cuantum de 6.000 de lei pentru săvârşitea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au depus apel la Curtea de Apel Cluj. Şi avocatul apărării a depus apel pentru schimbarea încadrării juridice, acesta din urmă având câştig de cauză. Primarul Vasile Lazăr este aşadar achitat definitiv.

sursa: http://www.graiulsalajului.ro/primarul-comunei-merite-a-fost-achitat-a-47697